Over

Simone van AlphenMet een familie bestaande uit leraren en toneelspelers kun je wel zeggen dat toneelles geven in het bloed zit. Mijn liefde voor toneel begon toen ik als vier jarig meisje , met een bos rode krullen in een overvol sportpaleis de longen uit mijn lijf aan het zingen was als 'Arie met haar Kanarie'. Sindsdien is er geen jaar voorbij gegaan dat ik niet bezig was met toneel. Van een middelbare schooltijd vol musicals, een toneelvooropleiding aan de Toneelschool Eindhoven en Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. 


Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik nóg liever regisseer en schrijf, dan dat ik zelf op het toneel sta. Jarenlang heb ik dit gedaan voor het studententoneel en het cafétheaterfestival. Toen ben ik me gaan ontwikkelen als trainer en schrijver en sinds 2018 ben ik begonnen met het geven van toneellessen aan kinderen.


Het allermooiste vind ik het gevoel van trotsheid wat me overspoelt wanneer ik zie hoe de kinderen, tieners en jongeren groeien en kunnen laten zien hoe ongelooflijk veel talent ze hebben!


Voorstellingen

16

Voorstellingen

26

Opvoeringen

1000+

Applaudiserend publiek

WAT ZEGGEN DE SPELERS ZELF?

GEZELLIGHEID


“De zaterdag is de leukste dag van de week, want dan heb ik toneel! Ik heb er veel vrienden en het is er altijd gezellig. Oh en ik vind de lolly's in de pauze ook erg lekker! En toneelspelen is gewoon super leuk natuurlijk, dat sowieso!”


ZIJN WIE JE WIL


“Bij toneel kan ik helemaal mezelf zijn én iemand totaal anders. Het is zo leuk om telkens weer een heel ander karakter aan te nemen en dingen te zeggen en te doen die ik anders echt nooit zou zeggen of doen!”OPTREDEN


“Het allerleukste aan toneel vind ik de voorstellingen. Dat begint al vanaf de eerste keer dat we samen het nieuwe script gaan lezen. Ik kan dan mijn voorkeur opgeven en nadat we de rol hebben, gaan we heel veel oefenen en natuurlijk optreden!”